Aktuellt

Detta händer just nu på Bedinge Golfklubb

Inför säsongen 2019!

 

Det är en av de där grå vinterdagarna i slutet av januari som jag anländer till klubben. Parkeringen ligger öde och nästan tom på bilar. Jag ser en ensam 3-boll som mödosamt stretar mot den kalla nordost vinden, upp mot första tee- för att hålla formen och swingen igång. Jag är på väg in till klubbchefen Per Kestola, Banchefen Christer Persson och juniorkommitténs ordförande Stefan Hedlund för ett planeringsmöte om nybygget på rangen. På gjutningen som gjordes före jul börjar så smått ett ”skelett” till väggar ta form men mycket återstår.

        

Efter mötet slår jag följe med Christer till verkstaden för att hälsa på bangänget. I service-hallen sitter Lotte böjde över ett klipp-aggregat, Strille håller som bäst på med hjullager byte. Klubben förfogar över 14 arbetsmaskiner som alla behöver en genomgång efter sommarens och höstens arbete. Fairway-klippare, semiruff-klippare, ruff-klippare, green-klippare,green-vält, traktorer, grävmaskin, arbetsbilar, mängder med arbete. Lager skall bytas, smörjas, klipp-aggregat skall slipas, hydraulslangar, vajer, sprintar, brickor byts ut och ersätts med nytt. Maskiner, banmarkeringar, skyltar som skall bättringsmålas- allt skall ha sin översyn. Gänget här inne har bråda tider under vintermånaderna, dom hoppas faktiskt på fortsatt dåligt väder så dom hinner med alla maskiner till det är dags igen.

På väg tillbaka till parkeringen tittar jag ut över banan. 3-bollen är försvunnen, säkert på väg över 6:ans fairway, hoppas dom inte fryser allt för mycket. Snart väntar ”Hon” – banan- på oss andra. Om några månader kommer vårsolen och får ”Henne” att blomstra på nytt. Då är säkert våra banhjältar Christer, Lotte och Strille redo med sina maskiner för att åter erbjuda oss en perfekt upplevelse på nyklippta fairways och greener men innan dess väntar nog fler kalla och grå dagar. Hav tröst, snart årsmöte och sen en härlig sommar!

Bakom pennan: Per-Johan Ytterman

        

 

 

 

 Relaterade nyheter

Äkta makar 14/7 Post Image

Äkta makar 14/7

Bedingeveckans sista tävling var som traditionen bjuder vår Äkta makar tävling by Actera! Vi var 59 par som kom till...

BY : BeGK Webb / jul 14, 2019

Läs mer

Medlemskvällarna våren 2019 Post Image

Medlemskvällarna våren 2019

Medlemskommittén har under vårt första halvår haft förmånen att få bjuda in ett antal föreläsare till våra medlemskvällar.  Vi började i...

BY : BeGK Webb / jul 14, 2019

Läs mer

Krögaregolfen den 12/7 Post Image

Krögaregolfen den 12/7

Under fredagen den 12/7 spelade 122 st en 2 - manna scramble på Bedinge GK. A-klassen vanns av Per-Johan Yttermann...

BY : Per Kestola / jul 14, 2019

Läs mer

Facebook

Nyhetsbrev

Sample Functionality

Hey...it would have been nice to have these buttons connected to iTunes and Stitcher for you, but I'm sure you can appreciate there are just too many variables to consider for a template. So getting this linked up to your particular podcast service is a task that will be left up to you.

BC Gurus