Juniorer

Juniorer

Junior/ungdomsverksamhet - Vår junior och ungdomsverksamhet har idag ca 60 ungdomar i åldrarna 7 - 20 år i träning.

Dessa är jämt fördelade på flickor och pojkar. Som medlem i Bedinge GK erbjuds ungdomarna träning minst 2 ggr/vecka. För de som vill lite mer, har vi skapat en tävlingsgrupp med extraträningar varje vecka, samt tävlingar i olika serier. Vår träningsverksamhet leds idag av Marcus Dahlberg med mångårig erfarenhet av att utbilda både ungdomar och vuxna. Till sin hjälp har Marcus ett stort antal övningsledare som hjälper till vid alla tränings och tävlingstillfällen. Ungdomarna är indelade i åldersgrupper och flickor och pojkar tränar var för sig.

Ordinarie träningsperiod är april - oktober för alla plus att de som vill lite mer har vi träning på vintern. Vi arrangerar under året olika läger där vi inte bara spelar och tränar golf utan även har roligt tillsammans på alla möjliga sätt. Under 2018 kommer vi att ha utbyte med andra klubbars ungdomsverksamhet i första hand för de som inte ingår i tävlingsgruppen. Vi hoppas också på ett utbyte med en tysk golfkubb för tävlingsgruppen. Vi kommer att deltaga i Skånes juniorserie samt Matchligan.

Under 2017 lät Bedinge GK:s ungdomar höra talas om sig vid olika tävlingar både på region och riksplanet. Exempelvis blev ett av våra lag trea vid den riksomfattande Galvin Green PGA PRO AM, tillsammans med klubbens headpro Benny Wahlgren. Vi vill erbjuda en verksamhet för alla, där fokus ligger på att ha roligt tillsammans och att golfbanan blir en självklar plats att träffas på. Vår korthålsbana är mycket omtyckt och spelas gärna och ofta, men, vi vill också att ungdomarna så fort det bara går kommer ut och spelar på stora banan.

Vi ser gärna att ungdomarna skyndar långsamt i sin strävan efter ett lågt handicap. En långsamt stigande prestationskurva är oftast mer varaktig än en snabb utveckling. Golf skall vara roligt hela livet!


Sommargolf 2018 Post Image

mar 22, 2018

Läs mer

Vårslaget 2018 Post Image

mar 20, 2018

Läs mer


Kolla in bildgalleriet för bilder från våra tävlingar och events
Dela sidan i sociala medier

Facebook

Nyhetsbrev