Boka BoendeStällplatser

Göran Nilsson

”Klok filosofi gav bra ekonomi”

Göran Nilsson

”Klok filosofi gav bra ekonomi”

 

Av Tommy Lindstedt

Att golfbanan anlades där den i dag breder ut sig var inledningsvis inte en självklarhet.

Ett starkt alternativ som diskuterades var ”Ebbes ängar” vid Hörte.

— Det var Ebbe Alwén som anvisade möjligheterna att lägga banan på hans ängar, säger Göran Nilsson, hedersmedlem och under 25 år aktiv i klubbens styrelse.

 

En hink med bollar på Falsterbo golfbana och Göran Nilsson var fast. 1965 blev han medlem i Bedinge GK och 1972 invald i klubbstyrelsen. Ebbe Alwén var då ordförande.

—Alternativet att anlägga banan på ”Ebbes ängar” hade inte alls varit så dumt. När diskussionen fördes handlade det om mark både söder och norr om väg 9, vid Hörte, minns Göran.

— Men framför allt var det norr om vägen som det fanns utrymme för en golfbana. Terrängen var, och är förstås fortfarande lite kuperad, trevlig helt enkelt.

Under den här planeringsperioden fanns inte området där golfbanan är belägen i dag som ett alternativ. Men när den möjligheten visade sig ansågs det som ett bättre förslag än ”Ebbes ängar”.

Enligt Göran var finansieringen det stora problemet. Antalet medlemmar under de åren -i början av 1980-talet - låg kring 400. På grund av det låga medlems antalet startade en värvningskommitté för att locka fler medlemmar.

 

— När vi sedan fattade beslut om att bygga ett klubbhus föreslogs det att vi skulledra hit en arbetsbod, mycket beroende på att vi ville behålla den familjära stämningen som fanns i klubbhuset vid den södra banan.

Det blev slutligen inte en arbetsbod, men dock ett litet klubbhus som under årenslopp byggts till ett flertal gånger.

— Jag tyckte det var en klok filosofi, att börja försiktigt och inte dra på med stora byggnader som man gjort på andra håll, typ i Abbekås. Effekten av att man var försiktig i början har inneburit att ekonomin varit stabil genom åren.

 

Hemma i bostaden har Göran ställt iordning ett utrymme där han tränar golfsvingar. Via internet har han minst en gång i veckan kontakt med en tränare i Los Angeles som ger råd och anvisningar.

— Det är en fantastiskt bra träning. Jag har sagt till mig själv att jag ska bli den första hundraåringen som deltar i seriegolfen, säger han och skrattar hjärtligt.

Med nuvarande 21,2 i handicap har Göran en bit kvar till 8 i hcp som han hade fören del år sedan.

— Jag är så jäkla dum så att jag inbillar mig att jag ska komma dit ner igen. Det gör jag förstås inte, men ner till 16 hcp bör inte vara omöjligt.

 

Vilken är då din favoritklubba?

—En hybrid med 28 graders vinkel, den använder jag ganska mycket. Jag har lärt mig att en bra golfspelare ska kunna slå långa eller korta slag med en och samma klubba, de handlar om känslan i svingen.

— Den här hybriden har räddat mig många gånger. En fantastisk klubba, säger Göran Nilsson. 

No items found.

Banstatus & Öppettider

Restaurang

Välkomna in och njut av en god måltid i vår golfrestaurang - hål 19!.
Mån-Fre:
Öppet 09,00-16,00
Helger:
09,00-16,00 a lá carte meny!

Reception / Shop

För tidsbokning och övrig information kontakta vår reception..
Mån-Fre:
Måndagar STÄNGT! Tis-Fre 09,00-13,00
Helger:
09:00-12:00

Status golfbanan

Vid frost spelas banan på provisoriska greener . Vid spel på provisoriska greener så är greenfee 250 kr.
Mån-Fre:
08.00 - 16,30 (Bokningsbara tider)
Helger:
08.00 - 16,30 (Bokningsbara tider)

Kalender

Bedinge Golfklubb

Sveriges sydligaste golfklubb.
Golfbanevägen 10
231 75 Beddingestrand
0410-25514
KONTAKTA OSS