Boka BoendeStällplatser

Kaj Lundström

Kaj Lundström - ordförande utan hole-in-one men med hjärta för klubben....

Kaj Lundström - ordförande utan hole-in-one men med hjärta för klubben!

Av Tommy Lindstedt

Kaj Lundström, mellan 1987 och 2000, Bedinge GK:s ordförande, avled den 11 mars i år. Kaj blev 83 år.

 

Det var 1987 som Kaj Lundström valdes till klubbens ordförande. Dessförinnan hade han flera gånger fått frågan av den dåvarande ordföranden, Ebbe Alwén, om han inte vill kandidera.

Men Kaj hade sitt företag att tänka på och gav därför varje gång Ebbe ett bestämt men vänligt nej.

Tiderna förändrades dock. Kaj sålde företaget och frågan om ordförandeskapet kom som ett brev på posten. Och med tanke på att han, hustrun Karin och barnen Åsa och Maria inte hade mer än två kilometer till golfbanan från deras hem på Furuvägen i Beddingestrand, blev beslutet att tacka ja enklare för honom.

Visserligen var både Kaj och Karin då redan två kända ansikten på golfklubben, men sedan Kaj tog över ordförandeklubban, blev han ett med klubben.

I stort sett varje morgon begav han sig dit för att återvända hem på eftermiddagen. Eftersom det då inte fanns någon klubbchef tog han på sig både det ansvaret i kombination med ordförandeskapet.

De man i dag talar med om Kaj, kommer ofta med synpunkten om att han aldrig tog uppdraget som ordförande för egen vinnings skull. Istället menar de att han brann för golfklubben och att hans hjärta klappade för dess verksamhet.

Kaj var på flera sätt en utpräglad företagare, van vid att fatta egna och ofta snabba beslut. Något som han därför också hade med sig under sina år som ordförande. En del personer gillade det, andra inte lika mycket.

Personer som spelat golf med Kaj vittnar om en mycket generös person. Inte sällan stod han för notan när det var dags för en öl efter en härlig golfrunda.

Kaj nådde som lägst hcp 8. Och även om han tre-fyra gånger i veckan sågs på banan lyckades han aldrig slå ett hole-in-one. Han var däremot beredd på att slaget skulle kunna komma när som helst. Och därför hade Kaj under många år en kyld flaska Champagne på klubben. Om i fall att…

 

No items found.

Banstatus & Öppettider

Restaurang

Välkomna in och njut av en god måltid i vår golfrestaurang - hål 19!.
Mån-Fre:
Öppet 09,00-16,00
Helger:
09,00-16,00 a lá carte meny!

Reception / Shop

För tidsbokning och övrig information kontakta vår reception..
Mån-Fre:
Måndagar STÄNGT! Tis-Fre 09,00-13,00
Helger:
09:00-12:00

Status golfbanan

Vid frost spelas banan på provisoriska greener . Vid spel på provisoriska greener så är greenfee 250 kr.
Mån-Fre:
08.00 - 16,30 (Bokningsbara tider)
Helger:
08.00 - 16,30 (Bokningsbara tider)

Kalender

Bedinge Golfklubb

Sveriges sydligaste golfklubb.
Golfbanevägen 10
231 75 Beddingestrand
0410-25514
KONTAKTA OSS