Hålpipning den 28/9-30/9

På tisdag nästa vecka den 28/9 påbörjar vi hålpipning av våra greener ute på 18-hålsbanan.

Det kan låta konstigt att ”förstöra” greenerna nu när de är som finast, men det finns en väldigt bra anledning:

Kort och gott handlar det om att ersätta organiskt material med icke organiskt material  dvs. sand. Skulle vi inte frigöra en del av det organiska materialet på greenerna, skulle dessa efter ett tag lagra för mycket vatten i ytskiktet som gör att greenerna kommer upplevas som svampiga. Även risken för sjukdomar i marken ökar. Genom att fylla på med sand i hålen som bildas kommer vatten röra sig lättare samt att syresättningen i marken blir bättre och greenerna kommer hålla sig fina under en längre tid på året.

Varför hålpipningen görs nu och inte senare beror på att läkningsprocessen kräver ett klimat då växtligheten fortfarande är igång så att greenerna läker snabbare. Skulle detta göras senare på året hade läkningsprocessen varit väldigt lång.

I slutändan är resultatet av hålpipning att vi har finare greener till nästa säsongen, även om vi får ”lida” lite just nu!

Ha tålamod, det blir bättre!

Välkomna in och njut av en god måltid i vår golfrestaurang - hål 19!.
09:00-16:00.

08,00 - 15:00

Vid frost spelas banan på provisoriska greener . Vid spel på provisoriska greener så är greenfeen 200 kr . Vi kommer hålpipa våra greener v.39 Tisdag -Onsdag. 28/9-29/9. spel på provisoriska greener den 28/9.

Golfbanevägen 10
231 75 Beddingestrand