Lägesförbättring på den finklippta delen!

Lokal regel

Lägesförbättring på den finklippta delen.

Gäller fr om 1/11 -21

När en spelares boll ligger på någon del av spelfältet som klippts till fairwayhöjd eller lägre får spelaren ta lättnad utan plikt genom att placera den ursprungliga bollen eller en annan boll i och spela den från detta lättnadsområde:

·        Referenspunkt: Den ursprungliga bollens läge.

·        Lättnadsområdets storlek mätt från referenspunkten:  Ett scorekort från referenspunkten men med dessa begränsningar:

·        Begränsningar för lättnadsområdets läge: Bollen  får inte vara närmare hålet än referenspunkten, och måste vara på spelfältet.

När en spelare fortsätter enligt denna lokala regel måstespelaren välja en punkt att placera bollen på och använda proceduren för att återplacera en bollenligt Reglerna 14.2b(2) och 14.2e.

Plikt för att spela boll från fel plats genom att bryta mot lokal regel: allmän plikt enligt (2 slagsplikt)  Regel 14.7a.

Till exempel:

I slagspel, rubbar en spelare sin boll under letande och det krävs att bollen ska återplaceras utan plikt. Istället för att återplacera bollen på den ursprungliga eller uppskattade punkten, droppar spelaren bollen på den punkten, bollen studsar och stannar på en annan punkt, och spelaren spelar därifrån.

Spelaren har återplacerat bollen på fel sätt och har också spelat från fel plats. Eftersom spelarens regelbrott var en kombination av ett procedurbrott (återplacera bollen på fel sätt enligt Regel 14.2b(2))  och att spela från fel plats vilket bryter mot Regel 14.7a,  får spelaren totalt två pliktslag enligt Regel 14.7a

(se Regel 1.3c(4) –  Tillämpa plikt vid flerfaldiga regelbrott).

Välkomna in och njut av en god måltid i vår golfrestaurang - hål 19!.
09:00-16:00.

09,00 - 12:00 OBS! Måndagar Stängt fr om 1/11-21

Vid frost spelas banan på provisoriska greener . Vid spel på provisoriska greener så är greenfeen 200 kr..

Golfbanevägen 10