Stina Karlgrund

Förändringar kräver mer ideella krafter -eller höjda avgifter......

Förändringar kräver mer ideella krafter -

eller höjda avgifter

Av Tommy Lindstedt

Vision 50/50 startades av Svenska golfförbundet för ett antal år sedan. Visionen innebär

att Bedinge och andra golfklubbar i landet som anslutit sig till Visionen ska jobba för en

inkluderande och jämställd golfklubb.

— Detta handlar inte bara om manligt och kvinnligt utan även om ålder, handikapp eller förmågan att spela golf ska vara inkluderande och jämställt, säger Stina Karlgrund, sedan fem år ordförande i Bedinge GK.

Som exempel nämner hon förbättrade dam tee och guldtee, dvs 47 och 41, men också mer jämställt när det gäller klubbliv och gemenskap.

Vad blir vinsten av det?

— Att fler kommer att tycka det är kul att spela golf och att känna sig välkommen till klubben, vilket gör att man vill fortsätta med sin fritidssysselsättning.

För att förbättra golfbanan, klubbliv och gemenskapen samt öka intresset för Bedinge GK

bildades det en styrgrupp och en referensgrupp, den sistnämnd med ett 20-tal medlemmar. Arbetet under hösten och våren har varit att ta fram vad som är bra och mindre bra i klubben.

— Genom det arbetet ser vi över hela organisationen för att nå visionen ”Livskvalité hela livet på

Sveriges sydligaste golfklubb”, säger Stina Karlgrund.

Tanken var att byggandet av gästhuset invid puttingreenerna skulle vara klar till midsommar. Men så blev det inte.

—Händelser i omvärlden har gjort att byggandet fördröjts. Men jag tror att allt är klart i slutet av september eller början av oktober.

Meningen är att gästerna ska köpa boendet, greenfee och frukost - året om. Men det ska också gå att hyra ett rum utan att man för den delen är tvungen att spela golf.

— Det är inte säkert att pengarna i första hand kommer att gå till anläggandet av den planerade sexhålsbanan. Vi måste först få lite ekonomi i gästboendet. Och så behöver vi bygga om köket och restaurangen. Mycket av det som ska göras kanske vi kan göra med stöd av ideella krafter vilket betyder att vi inte behöver köpa in alla tjänster.

Sexhålsbanan kan vara klar om fem till sju år. Stina understryker att inget framöver ska göras med lånade pengar.

— På den nya sexhålsbanan ska det finnas par tre hål och par fyra hål. Vi tror därför att den

kommer att avlasta den nuvarande 18-hålsbanan.

På 18-hålsbanan ska bunkrarna förbättras, bland annat genom att jämna tillkanterna så att de så

kallade överhängen försvinner. Dessutom ska samtliga bunkrar fyllas med vit sand, av den typ som finns i en av bunkrarna vid hål sex.

— Vi behöver vara många som drar åt samma håll och vi behöver fler ideella krafter, utan dem tvingas vi förmodligen att höja våra medlemsavgifter, utöver att vi inte kommer att kunna ha lika många aktiviteter. Våra ideella krafter är guld värda och utan dem hade vi inte varit den klubb vi är idag.

Stina och hennes man Philip är bosatta i Trelleborg men har sedan 2010 bott i Beddingestrand under somrarna. Nu har de ett eget sommarhus en bit ifrån golfbanan.

Bedinge GK står inför stora förändringar. "Vi har många ideella krafter, guld värda. Men vi behöver fler", poängterar ordförande Stina Karlgrund.

Välkomna in och njut av en god måltid i vår golfrestaurang - hål 19!.
09,00-16,00 lunch serveras mellan 11,30-14,30
09,00-16,00 a lá carte meny!

Vid frost spelas banan på provisoriska greener . Vid spel på provisoriska greener så är greenfeen 200 kr..

Golfbanevägen 10
231 75 Beddingestrand